Erkut Kerpeten, Çeyrek Hikaye Yarım Bile Olamamış Bir Aşkı Anlatıyor

Magazincir.com olarak Erkut Kerpeten ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız…

Erkut Kerpeten, Çeyrek Hikaye Yarım Bile Olamamış Bir Aşkı Anlatıyor
Erkut Kerpeten, Çeyrek Hikaye Yarım Bile Olamamış Bir Aşkı Anlatıyor Magazincir

Erkut Kerpeten’i takip edenler biliyordur. Fakat bir de senden Erkut Kerpeten kimdir? Sorusunun cevabını duymak isteriz.

Öncelikle merhabalar. Sizleri görmek güzel. Kısaca anlatayım.

1975 yılında İstanbul Fatih’te doğdum. İlkokulu Erenköy’de gümbet bitirdim, ardından ailecek Ataköy’e taşındık. Ortaokul ve liseyi Ataköy’de bitirdim. Aslında Bakırköy’ün sanat ortamı beni etkiledi belki. Galeria vardı o zamanlar, hala var aslında. Orada sanırım lise zamanlarında Kramp diye bir rock grubu konseri izledim ve çok etkilendim. Ardından da hep müzik üzerine hareketlerimi yoğunlaştırdım. Konservatuar yıllarından sonra da bir yandan sahneler bir yandan eğitim sektöründeki çalışmalar bugünlere geldik.

Öncelikle müzik kariyeriniz nasıl başladı?

Aslında İlkokul sıralarında okul korosuna filan alırlardı beni. Ardından beşinci sınıfta o zamanlar mandolin dersi verilirdi. Ben mandolin çalıyordum bayağı da okulda gösteriler filan takılıyordum. Sonra lisede gitara merak saldım, okul orkestrasında bas gitar çaldım. Liseden sonra kendimce mekânlarda gitar çalmaya şarkı söylemeye başladım. Bir de o yıllarda gitar çalıp şarkı söyleyen insanlar yeni türüyordu ve epey talep oluyordu. Sonra biraz daha ciddiye taşıyıp 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Temel Bilimler bölümünü kazandım. Okuldaki enstrümanım kontrbas oldu. Bir yandan gitar ve piyanoya ağırlık veriyordum, mekânlarda çalışmaya devam ediyordum.

Okuldan sonra hem bu işleri devam ettirip hem müzik öğretmenliği yapmaya başladım. Halen daha özel bir okulda müzik öğretmenliği yapmaktayım.

Rock müziğe olan tutkunuz nereden geliyor?

Sanırım bu tamamen çevre ile ilgili. Ben küçükken bizim evde Dean Martin, Frank Sinatra dinlerdi babam. Benim de genel olarak batı müziği hoşuma giderdi. Ortaokul lise yıllarında çevremdeki herkes yabancı müzikler dinliyordu. Rock müzik dinleyen bir arkadaş grubunun içerisindeydim. Konserlere gidiliyordu ve bana en doğru müzik hep rock müzik gibi geldi. Zaman içinde olgunlaştıkça biraz tarzım yumuşadı ama yine de rock ne olursa olsun rock.

İdolünüz kim diye sorsak?

Ya bu gerçekten zor bir soru. O kadar çok müzik dinliyorum ve o kadar çok beğendiğim, takip ettiğim insan ve grup var ki. Tek bir isim vermem imkânsız gerçekten. Olsa dükkân sizin.

Çeyrek Hikâye bize neyi anlatıyor? Hikâyesi nedir?

Çeyrek Hikâye aslında tamamlanmayı bırak yarım bile olamamış bir aşkı anlatıyor. Ne yapsa bunun içinden çıkamayıp durumu kabullenmiş bir arkadaş diyelim...

Tabii ki her şarkının bir hikâyesi var ama onlar bizlere kalsın daha iyi.

Gelecek için projeleriniz var mı? Bahsetmek ister misiniz?

Tabii ki. Öncelikle albümü tanıtmaya ve daha çok kitlelerle buluşturmaya çalışıyoruz. İkinci klibi çektik, montaj aşamasındayız. Üçüncü klibi de Ekim başı gibi yayınlayıp ardından lansman konserlerimize başlayacağız. Bir süredir mekânlarla görüşüp tarihleri netleştirmeye çalıyoruz. Bir yandan provalarımız var. Bakalım zaman neleri gösterecek.

Günümüzde müziğin geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gerçekten bu soru en sevmediğim soru. Tabii ki bana sorulması kadar normal bir durum yok ama cevap vermesi zor. İnsanlar sonuçta ne yaşıyorsa onu dinler derler. Gerçekten insanlar istedikleri müzikleri dinliyorlar mı? Ya da onlara dayatılan müzikleri mi dinliyorlar ben anlayamıyorum. Teknoloji olarak ve müzisyen kalitesi olarak çok iyi durumdayız ama çıkan müzikler beni tatmin edemiyor ne yazık ki.

Erkut Kerpeten’in bir günü nasıl geçiyor?

Şu anda okullar tatil. Spor yapıyorum tatil yapıyorum. Gitar çalışıyorum. Orkestra provaları. Film izlemek fotoğraf çekmek vs.

Peki, Çeyrek hikâye’ye ilgi beklediğiniz gibi mi oldu?

Aslında ulaşan insanlardan aldığım tepkiler çok güzel oldu. Zaten büyük bir patlama asla beklemedik… Bizim gibi düşünen bizim gibi yaşayan dostlarla buluşmaktı zaten beklentimiz. O da güzel gidiyor. Henüz iki ay oldu albüm çıkalı bir şeyler demek için henüz erken.

Sizce ülkemiz de Rock müzik hak ettiği yerde mi?

Tabii ki değil eski zamanlara göre düşünürsek şu anda çok ilerledi. Ama bir söz vardır ‘’Müslüman mahallesinde salyangoz satmak’’ diye. Rock müzik ne yazık ki ülkemizde her zaman biraz zor yürüyecektir…

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Seçici olsunlar araştırsınlar. Güzel müzikler dinlesinler. Bizi takip etsinler, Instagram’ı aktif kullanıyoruz. 

Adresimiz: erkut_kerpeten

Yakında konserler başlayacak ve kliplerimiz gelecek. Çok fazla kafalarını takmasınlar. Su akar yolunu bulur.

Röportaj : Uğur Kelleyan

erkut kerpeten haber magazin erkut kerpeten röportaj özel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sertab Erener'den Katliam Yasasına Dair Açıklamalar - Özel Röportaj
Sertab Erener'den Katliam Yasasına Dair Açıklamalar - Özel Röportaj
Mustafa Ceceli'den Katliam Yasasına Dair Açıklamalar - Özel Röportaj
Mustafa Ceceli'den Katliam Yasasına Dair Açıklamalar - Özel Röportaj